субота, 24 серпня 2019 р.

Виховна робота


Сценарій відкритої виховної години
«Таланти тобі, Україно»

Мета: розкрити таланти студентів в різних видах діяльності, формувати мотивацію до саморозвитку, розвивати творчі здібності, виховувати зацікавленість займатися улюбленою справою.
Обладнання: мультимедійне обладнання, презентації, відеоролики, виставки творчих робіт студентів.
Хід виховної години
Викладач: Наша виховна година присвячена талановитим людям як України, так і нашого рідного краю, і має на меті розкрити здібності студентів, які вони досягли протягом навчання в школі та коледжі.
Студент 1: Безперечно, Україна – земля, багата на таланти. Багато відомих всьому світу великих художників, композиторів, акторів, спортсменів, політиків, вчених, народились і жили  в Україні і прославили її своїми здобутками. 
         Студент 2: Назвемо відомих у світі українців і визначних людей України.
Студент 1: Тарас Григорович Шевченко – український поет, філософ, письменник, графік, художник, фольклорист, політик, громадський діяч.
Студент 2: Григорій  Сковорода – педагог, поет, просвітитель, філософ.
Студент 1: Сергій Прокоф’єв, всесвітньо відомий видатний композитор. Автор відомих балетів, опер, симфонічних оркестрів.
Студент 2: Микола Лисенко, композитор, автор відомих опер.
Студент 1: Ілля Рєпін  – відомий живописець, художник.
Студент 2: Петро Чайковський  - всесвітньо відомий композитор. Автор  численних опер та балетів, концертів, симфоній і альбомів.
Студент 1: Михайло Грушевський – історик, організатор української науки, професор, автор історії України.
Студент 2: Євген Патон, відомий київський вчений, професор.
Студент 1: Борис Патон, всесвітньо відомий вчений у сфері металургії і технології металів, академік, президент Національної АН України.
Студент 2: Микола Амосов – видатний український лікар, вчений у сфері серцево-судинної хірургії, біокібернетик.
Студент 1: Михайло Булгаков, відомий письменник.
Студент 2: Сергій Корольов, геніальний вчений, академік ракетобудування і космонавтики, відомий конструктор перших космічних кораблів і штучних супутників Землі.
Студент 1: Назвемо відомих українців в мистецтві. Це - Катерина Білокур – художниця. Богдан Ступка – актор.
Студент 2: Із сучасних зірок в усьому світі стала відомою українська співачка Руслана, яка в 2004 році виборола перемогу на конкурсі співаків Євробачення.
Студент 1: Ще одна всесвітньо відома красуня, акторка, модель і модельєр Міла Йовович. Відома ролями в кіно і участю в рекламі.
Студент 2: Досить відомим за кордоном і у нас в Україні є Андре Тан – дизайнер одягу.
Студент 1: Не можемо не назвати наших спортсменів. Мабуть перш за все в світі знають гордість України – відомих українських боксерів братів Кличко – Віталія і Володимира.
Студент 2: Також згадаймо з вами: Сергія Бубку (стрибки з жердиною) і Лілію Подкопаєву (спортивна гімнастика), Оксану Баюл (фігурне катання), Яну Клочкову (плавання), Андрія Шевченка (футбол), Ганну Безсонову (художня гімнастика).
Студент 1: Це, звичайно, не весь перелік видатних постатей України, його можна продовжувати і він постійно поповнюється новими іменами.
Студент 2: А зараз до вашої уваги відео виступу гімнастки Ганни Безсонової.
Перегляд відео.
Студент 3: Як і Україна, Красноградська земля багата на талановитих людей. Чимало з них прославляють її у піснях, танцях, картинах, віршах та інших досягненнях. Давайте разом згадаємо цих людей.
Студент 4:  Здавна відомі нам імена видатних письменників Красноградщини. Це Олександр Іванович Копиленко, Іван Юхимович Сенченко, Леонід Соломонович Первомайський.
Студент 3: Захоплюють нас своїми прозовими творами відомі поети нашого краю: Тетяна Іванівна Дмитренко, Галина Павлівна Таран, Наталія Добрінченко, Юрій Іванович Касілов, Галина Третякова. Пропонуємо вам відео з її віршами.
Перегляд відео.
Студент 4: Всю красу рідного краю відтворили в своїх картинах видатні художники: Порфирій  Денисович Мартинович, Василь Васильович Скринник, Михайло Олександрович Ткаченко.
Студент 3: У творчому доробку  Красноградщини є відомі оперні співаки, такі як: В’ячеслав Олександрович Грінченко, Віктор Васильович Шость.
Студент 4: Всі ми добре знаємо заслуженого працівника культури України, композитора, керівника ансамблю бандуристів  Районного будинку культури Володимира Микитовича Волощука.
Студент 3: Славиться далеко за межами нашого краю відома народна майстриня декоративно-прикладного мистецтва Ірина Наумівна Касаткіна.
Студент 4:  Як не згадати Гулого Івана Михайловича, Героя України, колишнього директора аграрного підприємства  «Промінь».
Студент 3: Наостанок хочеться назвати молодого перспективного спортсмена-футболіста -  Андрія Луніна, нашого земляка, який у свої 19 років  вже є  вратарем  італійського клуба «Реал Мадрід» та збірної України.
Студент 4: Звичайно, ми назвали не всіх відомих людей нашого краю і цей список можна продовжувати.

Студент 5: З метою розвитку творчих здібностей дітей та підлітків у нашому місті функціонує районний центр дитячої та юнацької творчості. Тут працюють різноманітні гуртки, які очолюють талановиті педагоги. І сьогодні ми познайомимося з деякими з них.
Студент 6: Отож, наша перша гостя, молода, граційна Величко Марія - керівник гуртка спортивного бального танцю Красноградського районного центру дитячої та юнацької творчості, наша випускниця.
Виступ М.Величко.
Студент 5: Наступний наш гість – незвичайна, творча особистість, яка створює справжнісінькі шедеври зі звичайного аркуша паперу чи шматка вовни. Знайомтеся, це - Гончарова Оксана - керівник гуртка паперопластики та валяння вовною.
Виступ О.Гончарової
Студент 6:  У районному центрі дитячої та юнацької творчості організовано гурток моделювання та конструювання одягу, який очолює Хомович Надія, ініціативний, перспективний керівник, яка вже відома своїми здобутками далеко за межами області. Вона створила  колектив театру мод «Fashion Mix», який існує вже 5 років і неодноразово завойовував призові місця у Міжнародних конкурсах театрів мод «Слобожаночка» та Всеукраїнських конкурсах «Світ талантів».
Перегляд відеоролика.
Виступ театру мод «Fashion Mix».
Студент 5: Досить відомою і знаною співачкою у нашому місті є Манучарян Анжеліка. Це людина широкої душі, багатогранна особистість, яка має різноманітні таланти, і з задоволенням їх нам представить.
Виступ А.Манучарян
Студент 7: Сьогодні ми багато говорили про талановитих та відомих людей як України, так і нашої малої Батьківщини. Бо ж недарма говорять,  що талановита Україна – талановиті й ми. І ось сьогодні нам випала така нагода представити на ваш розсуд наші таланти, які ми хочемо присвятити нашій державі – Україні.
Студент 8: Поезія – це мелодія душі, це творчість, що йде не з розуму душі або серця, а з самих глибин внутрішнього стану людини. Вміння складати вірші – це неабиякий талант, який говорить про людину тонкої вдачі. Студенти Маєр Катерина та Макогон Анастасія представлять нам свої поетичні твори.  
Виступи К.Маєр, А.Макогон.
Студент 9: Спорт відіграє важливу роль у становленні молодої людини і залученні дошкільнят до здорового способу життя. Цьому виду діяльності надають перевагу і наші студенти: Шаповалов Максим та Макогон Анастасія полюбляють грати в шахи та шашки, а Ліммер Ірина є членом збірної команди коледжу з баскетболу.
Студент 8: Вміння добре співати та навчати цьому дітей – це важлива професійна якість у роботі вихователя з дітьми. Наші студенти Кожина Крістіна, Рябцева Альона та Макогон Анастасія підтвердять це піснями.
Виступи К.Кожиної, А.Макогон, А.Рябцевої.
Студент 9: Малювання – це спосіб самовираження. Воно дає людині можливість не тільки зобразити предмет, але й відобразити в малюнку свій настрій, емоції. Художніми здібностями володіють і наші студенти: Кривошеїна Елла, Заєць Ірина, Батова Катерина - у техніці малювання аквареллю, Маєр Катерина  у техніці графіки, Заєць Ірина – полюбляє витинанку. Їх роботи представлені на виставці. І зараз на ваших очах Маєр Катерина створює свій майбутній шедевр.
 Студент 8: Студенти нашої групи захоплюються бісероплетінням: Кривошеїна Елла  виготовляє різноманітні вироби з бісеру, Туманова Діана вишиває бісером.
Студент 9: Вишивка також улюблене заняття Калініченко Марини та Харченко Юлії.
Студент 8: Танці – це не тільки поклик душі, бажання виразити рухами свій внутрішній стан, а й наполеглива праця. В цьому переконалася Данилюк Валентина, яка полюбляє як народні, так і спортивно-бальні танці.
Студент 9: Вміння добре декламувати вірші, перевтілитися у будь-яку роль - це по силі не всім охочим. Винятком є наші студенти: Кривошеїна Елла, Дюдя Марина, Солоха Любов, Маєр Катерина, Тімченко Катерина, Кожина Крістіна, Заєць Ірина, які з цим завдання впораються залюбки.
Виступ Кривошеїної Е.
Студент 8: Постійно цікавитися новинками літератури, розвивати свій інтелект – ці завдання ставлять перед собою наполегливі, цілеспрямовані особистості, такі як Кривошеїна Елла і Батови Катерина та Єлизавета. Вони займають активну позицію як у навчанні, так і в позааудиторній роботі. Є активними учасниками засідань студентського наукового товариства, Днів науки. Цього року Кривошеїна Елла була відзначена грамотою Міського голови Володимира Максима у номінації «Лідер року».
Студент 9: Ми –  студенти спеціальності «Дошкільна освіта» - майбутні вихователі. А професія вихователя вимагає  крім  професійних знань та умінь, ще й таланту і духовності.
Студент 8:  Бути справжнім вихователем – це теж талант.  Адже педагог повинен вміти передати свій досвід та знання дітям. І цьому нас навчили у нашому коледжі.
Заключна пісня «Лише у нас на Україні»
Викладач: Сьогодні на цій сцені сяяли як великі зірки, які вже досягли певного успіху, так і маленькі зірочки, які ще не розкрились, але мають великий потенціал для розвитку своїх здібностей. Бажаємо всім Вам і надалі розвивати свої таланти, не зупинятися на досягнутому і завжди пам’ятати, що всі ви – талановиті українці.


Немає коментарів:

Дописати коментар

                                 Підвищення кваліфікації викладача у 2 семестрі 2023/2024 н.р.                              Підвищення квал...